Once Upon a Time – folytatódott a 3. évad

Emlékszem, anno az első évadban annyira aranyos, újszerű és szerethető sorozatot ismertem meg az “Egyszer volt..” személyében, hogy a 2. évad középszerűsége abszolút elvette a kedvem az egésztől, minden elveszett a szériából, amiért korábban hamar a kedvenceim közé emelkedett. És mikor már abszolút nem hiányzott se Storybrooke, se a karakterek, ősszel pár kritika alapján újra belekezdtem, és… hű. Engem újra meggyőztek. Sohaország, Pán Péter (Robbie Kay *.*) nagyon jól működtek, a csavarok, a karakterek újbóli magukra találása abszolút a kezdetek magas minőségét idézték. A remekül sikerült félévadzárót követően viszont rettenetesen sokat kellett várni a folytatásra, de most végre visszatért a sorozat, és továbbra is csak pozitívan nyilatkozhatok róla.

ouat1

Ha csak rövid időre is, de jó volt viszontlátni Csipkerózsikát és Phillip-et, Julian Morris továbbra is irtó helyes, meg persze annak is örülök, hogy minden rendben velük. A többiek – Regina, Hófehérke, a Herceg, Hook, a törpék, stb. – is visszatértek az Elvarázsolt Erdőbe, és persze mindenkit bánt, hogy maguk mögött hagyták Emma-t és Henry-t, akik új emlékekkel élnek New York-ba, és talán még sosem tehették ezt ilyen ideális körülmények között. Jó ötletnek tartom továbbá, hogy Hófehérke és Regina az együttműködés mellett döntöttek, pedig ők még nem is tudják, hogy ha akarják, ha nem, muszáj lesz összenfogniuk, ugyanis új főgonosz van a láthatáron.

ouat2

Emma és Hook (aki feltűnően rejtélyesen nyilatkozott arról, hogy ki segített neki visszajutni a mi világunkba) közös jelentei New York-ban igazán szórakoztatóra sikerültek, továbbra is remek a két karakter dinamikája. Sőt, Henry sem volt annyira idegesítő, mint általában, ez mindenképpen pluszpont.

ouat3KÍváncsi leszek, hogy hogyan alakul tovább a sztori, hiszen végül mindenki visszakerült Storybrooke-ba (ismét), ráadásul nem emlékeznek az elmúlt egy éve történéseire – tippre ezeket a szokásos flashback / jelen kettős történetmeséléssel tudjuk meg a maradék epizódokban. Ez a 40 perc egyébként bár helyenként izgalmas és szórakoztató lett, szinte kizárólag az új status quo megteremtését szolgálta csak. Nem kaptunk mindenre választ, sőt, inkább csak újabb kérdéseket: vajon Zelena, a Nyugati Boszorkány miért akar bosszút állni Regina-n? Pontosan milyen következményei lesznek az új átoknak? És persze a legfontosabb: mikor tér már vissza végre Rumplestiltskin?

“The Queen may be Evil, but I’m Wicked. And Wicked always wins.”

ouat4

1 thoughts on “Once Upon a Time – folytatódott a 3. évad

  1. Visszajelzés: Az OUAT csak nem tud kivetkőzni a bőréből | Just a Boy In Motion

Hozzászólás