Orphan Black – kezdett a 4. évad

Mégpedig egy kvázi filler-epizóddal, ami eleinte nekem nagyon nem jött be, egyszerűen annyira nem érdekelt Beth eredetsztorija, hogy egy egész részen át nézzem, plusz jobban szerettem volna, ha haladnak a sztorival és feloldanak pár cliffhanger-t előző évről. De be kell látnom, nagyon jól építkezett a rész, sikerült izgalmassá tenni a karaktert, akit eddig nem ismerhettünk, bemutattak egy új klónt is, illetve, mivel a múltban jártunk, viszontláthattunk pár régi ismerőst, akiktől azóta búcsúznunk kellett.

beth

A sorozat jó szokásához híven, ha meg is válaszolt pár kérdést, felvetette helyette két másikat, de egyébként, ahogy ez más rejtély-központú szériáknál is van, nyilván nem ezért nézi senki – én biztos nem -, a karakterek, Tatiana Maslany játéka, az egész világ, amit felépítettek a készítők, sokkal érdekesebb, mint egy esetleg “válasz”. Az OB esetében ráadásul már abban sem teljesen vagyok biztos, hogy mi a kérdés, hiszen az elmúlt három évben elég sok szálon futottak a néha már-már követhetetlen események.

paul

Ez az egész biológia manipuláció, klónozás, stb., illetve a dr.Leekie-t követő cult, Olivier és a kis farka, mind-mind rettentő érdekes témák, illetve elgondolkodtató kérdéseket vetnek fel morális szempontból, engem ez valószínűleg akkor is érdekelne, ha nem egy akció sci-fi sorozat részeként lenne róluk szó, szóval az végül tetszett, hogy most egy lassabb tempójú részt kaptunk. Évad közben gondolom lesz elég pörgés, ahogy azt megszokhattuk.

bw

Értékelés: 7/10

Egyértelműen nem a legerősebb évadkezdés volt a sorozat történetében, sőt, de ettől függetlenül nagyon tetszett. A rész végére szinte sajnáltam, hogy el kell búcsúzni Beth-től. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa hatott rám, de ezek alapján egy nagyon összetett és érdekes karakternek tűnik, lehet hogy beáldoznék cserébe valakit a többiek közül.

Viszont az évadot nyilván nem lehet belőni, még annyira sem, mintha egy, a sztori szempontjából relevánsabb epizóddal jelentkeztek volna. Jövőhéten talán már okosabbak leszünk.

One thought on “Orphan Black – kezdett a 4. évad

  1. Visszajelzés: Game of Thrones – kezdett a 6. évad (Hozzá nem értőknek) | írta: Dani | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s