Magyarországon is bemutatták a Balmain x H&M kollekciót | írta: Csaba | képek: Cseh Viktória

Igaz nem egy szupermodellekkel megspékelt divatbemutató keretében, de egy, a Four Seasons-ben megrendezett sajtóeseményen végül Magyarországon is bemutatása került az év egyik legnagyobb marketing kampányát magának tudható Balmain x H&M kollekció.

IMG_4846

A kollekcióval kapcsolatos előkommunikáció vajmi keveset árult el a tervező, Olivier Rousteing és a svéd fast fashion cég közötti kollaborációról, bár biztosra tudhattuk, hogy a Kardashian család és egyéb celebek, modellek körében is népszerű tervező Jourdan Dunn-nal, Gigi Hadid-dal és Kendall Jenner-rel reklámoztatja a méreg drága ruhakölteményeit.

IMG_4806

A tervező korábbi nyilatkozata szerint a cél a Balmain érzés átadása a vásárlónak.

Véleményem szerint ezt úgy is lehet értelmezni, hogy akinek nem telik igazi Balmain-re, az majd olcsóbban megveheti az eredeti olcsó (és gagyibb?) másolatát.

IMG_4727

A magyarországi sajtóbemutatót október 29-én a Four Seasons-ben rendezték meg. Alapvetően örültem a meghívónak, a jövő évi kollaboráció darabjait is izgatottan várom, de nekem több apró dolog is hiányzott, amitől a sajtóbemutató még jobb lehetett volna.

IMG_4787

Vártam, hogy esetleg H&M oldalról felszólaljanak, hogy tessék, itt van a kollekció, meg lehet nézni, be lehet őket fotózni és felpróbálni, ha úgy van. Sajnos ezt nem kaptuk meg, de Vikivel nem voltunk szívbajosak odalépni a kirakott ruhákhoz és kézzel megfogni, fotózni őket.

IMG_4723

A hatalmas kampány és a new york-i divatbemutató sikerén felbuzdulva azt hittem, hogy a magyar sajtóbemutatón is előrukkolnak egy kisebb show-val, de inkább egy gyengére sikerült kapszula kollekció bemutatójának érzése volt bennem az egész esemény ideje alatt. No, mindegy is, az este a ruhákról szólt, de azok prezentálásán mindenképp finomítani kellene rendezvényszervezés szempontjából.

IMG_4875

Visszatérve a kollekcióhoz: Rousteing a régi terveit gondolta újra és azokat gyártatta le a H&M-mel. Ebből fakadóan ne várjon senki francia kelmékből készült darabokra, de mint a korábbi kollekcióknak, ennek sem az a célja, hogy úgy tegye az eredetihez képest olcsóbb ruhákat elérhetővé a vásárlók számára, hogy azokat prémium minőségű anyagokból gyártatják le.

IMG_4719

A sajtóbemutatón prezentált ruhák közül a fekete-fehér gyöngyös blézer, az akril gyöngyökkel teletűzdelt több kilós miniruha és a fekete-arany hímzéssel megspékelt ruhaköltemény tetszett a legjobban. Ezek közül is a legolcsóbb 89 ezer forint volt.

Galéria:

A férfiruhák szerintem teljesen felejthetőek voltak, habár ehhez hozzá játszott az is, hogy nem minden pasi ruha volt kint a fogasokon.

A kollekció alapvetően két részre volt osztható: voltak a nagyon egyszerű, letisztul darabok illetve a nagyon csicsás, már-már giccs hangulatú buli ruhák. Rengeteg volt a smaragdzöld, a magenta, a pink, a fekete, a fehér, az ezüst illetve az arany színek továbbá számottevő volt a rojt, a különböző berakások, hímzések, gyöngyök a ruhákon.

Ami a kiegészítőket illeti: a nagy műanyag klipszektől elkezdve, a felejthető pecsétgyűrűkig volt minden, de nagy kedvencem az ezüstszínű, (akril vagy üveg?) kristályokkal kirakott cluth vagy borítéktáska volt. A férfi bokacsizmák sem voltak rosszak viszont a női, gyöngy berakásos magassarkúért oda és vissza voltam.

A siker borítékolható, a november 5-én boltokba kerülő kollekcióért pedig biztos szétszedik a vörösmarty-téri H&M üzletet, de nekem az egyik aggodalmam, hogy a magyar közönség hol a csudában fogja majd hordani a ruhákat? Bár a hazai (trash) glammodellek biztos megoldják majd a dolgot, de kíváncsi vagyok arra is, hogy a hazai divatbloggerek milyen outfiteket kreálnak majd a kollaboráció darabjaiból. Mindenesetre november 5-én minden kedves vásárlót várnak a H&M vörösmarty-téri üzletébe, csak ne felejtsenek el magukkal vinni egy csomó pénzt!

One thought on “Magyarországon is bemutatták a Balmain x H&M kollekciót | írta: Csaba | képek: Cseh Viktória

  1. Visszajelzés: KENZO x H&M: Welcome to the Jungle of Fashion | Just a Boy In Motion

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s