Summer Essentials

Amikor a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, az ember lányáról és fiáról lekerülnek a nagykabátok, sálak, sapkák. Minden évben próbálom felfrissíteni a tavaszi-nyári ruhatáram olyan tervezői darabokkal is, melyeket remekül lehet beilleszteni a dolgos hétköznapoka, de akár egy baráti brunch-on is tökéletesen megállják a helyüket.

Kövekezzen egy válogatás Tőlem Nektek benne a kedvenc tervezőim legújabb kollekciójával, melynek darabjait bátran ajánlok mindenkinek, aki felfrissítené gardróbját.

Je Suis Belle

Nem vitás, hogy a Je Suis Belle oda van a nőkért. A tervező duó – Dévényi Dalma és Kiss Tibi – a világunkban élő, sokféle karakterrel rendlekező nőknek ajánlja legújabb kollekciójának darabjait. A brand egyedülálló inspirációvilága, a csillogó, kézzel készült technikai megoldások, a gegek ebben a kollekcióban is visszaköszönnek, melyet Veszprémi Gabriella újrahasznosított bőrcipői tesznek különlegessé. A Je Suis Belle szerint mindegy, hogy páváskodó bakfisokról, úri nagyasszonyokról vagy bálkirálynőkről van szó, a nők gyönyörűek, páratlanok és különlegesek.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Konsanszky

Konsánszky Dóra a kódolás valamint a Portico Quartet hangzásvilágának művészetét emelte be tervező-alkotó munkájába. A minimalizumus valamint az avangárd jegyében megszületett kollekció kettős: a nadrágok férfi szabását a tervező a nőies, lehelet könnyű anyagból készült, -selyem, len, puplin, vászon- vállhangsúlyos felsőkkel ellensúlyozta. A kollekcióban szintén visszaköszönnek a tervező kedvenc, must have színei: a fekete és fehér valamint a korábbi szezonokban alkalmazott, edgy anyag: a mosható báránybőr is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

NUBU

Ha oda vagy a kortárs festűművészetért és a divatért, akkor a Nubu idei tavaszi-nyári kollekcióját Neked alkották meg. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciót Reigl Judit festőművész munkássága ihlette, aki a szürrealizmus és az absztrakt expresszionizmus jegyében alkotott. A művész rétegzett, szürke és olajzöld ecsetvonásai erezetszerű mintákként jelennek meg a organza anyagokon, míg a kollekció finomabb, nőiesebb vonalának sziluettjei gesztusszerűek, hullámvonallá rajzolhatók. Az izgalmas kontrasztmegoldások révén a markánsabb, minimalista vonal és a puhább, femininebb irány is képviselteti magát a kollekcióban. A brandre jellemző fekete és fehér szín mellett a kollekció meghatározott színei az olívazöld és a púderszín.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

TOMCSANYI

Sportosra vette a figurát Tomcsányi Dóra, aki évek óta mesterien ötvözi a retró életérzést a lemodernebb divattal. Idei tavaszi-nyári kollekcióját a vintage tenisz világa inspirálta.

A könnyen viselhető, laza darabok mind azt a célt szolgálják, hogy izgatottan várjuk a reggelt, amikor felöltözhetünk az előttünk álló napra. A TOMCSANYI márkára oly jellemző design elemek és egyedi printek ebben a szezonban egy fejetetejére állított teniszpálya nyomat, egy vintage teniszütő print és vintage teniszütő hímzések formájában jelennek meg. A kollekció fő anyagai a finom, hajszálcsíkos pamut, a pasztell színblokkos cupro, a fekete-fehér farmer anyag és a lágy, pasztell színű viszkóz.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Zsigmond Dora Menswear

Nincs igazán sok választási lehetősége azoknak a fiúknak, akik magyar tervezői ruhát szeretnének. Bár a Nubu almárkája, a Nude by Nubu egész korrekt alapdarabokat kínál, mégis itthon számomra a férfiruha brand, a Zsigmond Dora menswear. Dóra SS18 ENROBED kollekciójában a tervező ismét visszanyúl a magyar paraszti világba és az éra ikonikus darabjait – bő gatya, hosszú köntösök, lenvászon ingek-  ülteti egy hordhatóbb, urbánusabb környezetbe.  Míg a korábbi szezonokban a kézi hímzés és a makramé csomózás technikáját emelte be művészetébe, a tervező a következő tavasz-nyári szezonra szánt kulcsdarabjait a diópáccal színezett, kézi szövésű ingek és felsők, bő nadrágok és köntös szerű dzsekik alkotják. A felsőruházati darabok eldolgozatlan varrásmegoldásai valamint a teraszos földművelési eljárásra reflektáló foltszerű rátétei a kollekció puritánságát hivatott erősíteni. A vízlepergető textilek, a ruhákon alkalmazott rejtett részletek, a korábbiaktól eltérő és szokatlan elhelyezésű zipzárak, megkötős megoldások a darabok modern és praktikus mivoltát segítik elő.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Írta: Laczkó Csaba

Fotó: Holecz Endre

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s