Once Upon a Time – véget ért a 4. évad | írta: Csaba

Véget ért az amerikai ABC csatorna egyik legsikeresebb sorozata, az Egyszer volt hol nem volt (Once Upon a Time) aktuális évadja.

once_upon_a_time_s04e21_still

Ahogy szinte minden évadban megszokhattuk, a 4. szezonban is mindenki a boldog befejezését kereste, legfőképp Rumpelstiltskin (Zörgőfürge) aki ugye maga köré gyűjtötte Demónát, Ursulát és Szörnyellát. Céljuk kezdettől fogva az volt, hogy az Írót megtalálva megkaphassák boldog befejezésüket és Emmát átállítsák a gonosztevők oldalára.

Az évad során a Sötétség Úrnőinek hátterébe is belátását nyerhettünk, bár Demónát kivéve, a karakterek számomra fejletlenek maradtak. Úgy tűnik, hogy több lehetőség nem lesz, hogy jobban megismerjük Ursulát vagy Szörnyellát hisz a tengeri boszorkány visszatért a tengerbe apjával, Szörnyellát pedig Emma megölte. Az évad vége fele a történet laposodni kezdett, de úgy néz ki, hogy a készítők két jól bevált karakter visszahozásával a megszokott mederbe hajtotta a cselekményeket. Így tért vissza Zelena, a nyugati boszorkány és egy visszaemlékezésben Cora is.

normal_139090_5054

Rumpelstiltskin az Írót megtalálva új történetet írat, így lesz belőle hős, Reginából üldözött szökevény és Hófehérkéből a Gonosz Királynő.  Erre a „nagy és váratlan” dupla csavarra teljesen számítani lehetett, bár vicces volt látni Ginnifer Goodwin-t a Gonosz Királynő jelmezeiben parádézni.

Once-Upon-a-Time-4x22-Operation-Mongoose-Evil-Queen-Snow-White-in-alternate-reality

Henry, aki szinte csak lógott a levegőben az évad során, végül jelentős szerephez jutott és az új Íróvá válva oldotta meg a szerencsétlen helyzetet.

11262426_815959698459526_6383500748205543298_n

Annak ellenére, hogy a szám nem maradt tátva a finálétól kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul tovább a sztori hiszen Henry-nek köszönhetően, végül mindenki visszakerült Storybrook-ba és mivel Emma vált a következő Sötét Úrnővé a következő évad mindenképp izgalmasnak ígérkezik. 7/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s