Glee 5×16 “Tested”

Harmadik epizódja vagyunk New York-ban és pont ennyi ideje láthunk egy teljesen más, új és talán jobb Glee-t is. Bár a rajongók véleményei megoszlanak, én egyszerűen nem tudom nem imádni ezt a – valóban – új irányt. Most, hogy a törénet mindössze Rachel-re, Kurt-re, Artie-ra, Sam-re, Blaine-re és Mercedes-re koncentrál, könnyebb követni a dolgokat, az íróknak sem kell egyszerre harminc karakterrel foglalkozniuk (nem mintha ez valaha is ment volna nekik), ezekből adódóan pedig minden kicsit hitelesebb lett. Persze csak a sorozat korlátaihoz képest, de már ez is nagyon előrelépés.

glee1

Legutóbb még kicsit elégedetlenkedtem a Mercedes-Sam kapcsolat miatt, hiszen elég hirtelen történt az egész, de mpst valamiért annyira aranyosak voltak ezzel az “first time” dologgal, hogy megenyhült a szívem. Továbbra is vannak kétségeim, hogy mennyire lesz az jó, ha ez a két karakter végül egymás mellett köt ki, plusz az egész mizériának egy csöppet gimis feelingje volt, de ha kivételesen ennyi lesz az összes negatívum, amit a Glee kapcsán fel tudok hozni, akkor az már elégedettségre adhat okot.

glee2

Azt kicsit sajnáltam, hogy az előző epizódban történteket szinte teljesen elfelejtették, mert érdekelt volna, hogy Kurt hogyan dolgozza fel az egészet, de Blaine-nel való problémák most végre kiütköztek. Örülök, hogy a részről-részre érződő feszültség tényleg tartott valahová, ráadásul szerintem abszolút érthető is volt a “konfliktus”. Ha mondjuk többet foglalkoznak ezzel, kicsivel több Rachel-t kapunk, és nem csinálnak egy perc alatt (és valószínűleg mindössze 40 másikra) és “ribancot” Artie-ból, akkor az értékelésnél lehet, hogy 9/10 állna.

glee3

Így viszont marad a 6-7 körüli pontszám és a reménykedés, hogy a remek alapokra helyezett új felállást az évad maradék részében 100%-osan ki tudják majd használni. Jövőhéten visszatér Santana is, illetve Sue és Mr. Shue is beugranak, az új hírek szerint pedig még Brittany-val is találkozhatunk az idén. Külön várom a 19. részt, amit Chris Colfer írt, nagyon szurkolok Rachel-nek, hogy jól alakuljanak a Broadway-es álmai, és ha minden jól alakul, az évadzáróra 10/10-et adhassak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s